ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ...

Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί αμέτρητες πυρκαγιές από την Σκόπελο μέχρι την Αιδηψό και από την Σταμάτα μέχρι τα Γλυκά Νερά, δεδομένου επίσης ότι σε ορισμένα σημεία έχει διαπιστωθεί απίστευτη επιμονή με ολοένα και νέες απόπειρες εμπρησμών, είναι προφανές ότι εκτός από τις κλιματικές αλλαγές έχουμε να κάνουμε και με έναν κλεφτοπόλεμο ή αν προτιμάτε μία μορφή εμφυλίου που όμως οι μεν δεν γνωρίζουν τους δε.

Στο στρατόπεδο πάντως των φρουρών συμπράττουν εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πυρασφάλεια περιαστικών δασών, αυτών ακριβώς δηλαδή που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ή στο μάτι του κυκλώνα.

Στο μεταξύ και χωρίς εμπρηστικές προσπάθειες τα περισσότερα δάση ξεχυλίζουν από σκουπίδια και εύθλεκτο υλικό από οργανική ύλη και ένα πλούσιο υπόστρωμα ξεραμένων κλαδιών. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει καθένας ατομικά ή οργανωμένα είναι πέρα βέβαια από το να μην συμβάλει στην επιδείνωση του προβλήματος, σε εθελοντικό καθαρισμό έστω και μίας μικρής περιοχής κάπου κοντά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: